HITNO, U SARAJEVU: U toku je vanredna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ovo su prioriteti...

Osma vanredna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine je u toku

  • Politika

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 0

Vijeće ministara BiH razmatra informaciju o realizaciji zaključaka Predsjedništva BiH i definisanih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona.

Ministri će razmatrati i informaciju o aktivnostima koje je potrebno realizovati za pristupanje BiH zajedničkom sporazumu o javnim nabavkama i informaciju o zajedničkoj listi vitalnih proizvoda koju je utvrdio Sekretarijat CEFTA u vezi sa olakšavanjem prometa usljed krize uzrokovane virusom korona.

Na dnevnom redu je i informacija o usvajanju mjera s ciljem olakšavanja transporta i trgovine osnovne robe između zemalja članica EU i zemalja zapadnog Balkana, prijedlog odluke o produženju važenja registracije vozila u BiH i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u vazdušnom saobraćaju za promet putnika u BiH. 

Vijeće ministara će razmatrati i prijedlog odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje, te prijedlog zaključka u vezi sa održavanjem sjednica Vijeća ministara putem video konferencije - online usljed vanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona, kao i izvještaj o dosadašnjoj upotrebi Oružanih snaga BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...