PUTIN ĆE PRSNUTI OD BIJESA: Nadmeni Ameri presreli ruski konvoj i primorali ga da se vrati! (VIDEO)

Američke vojne snage su ove sedmice presrele ruski vojni konvoj koji je prolazio kroz selo Al-Hasakah u Siriji.

  • Svijet

  • 01. Apr. 2020  01. Apr. 2020

  • 1

Prema izvještaju Al-Masdara, ruski vojni konvoj kretao se kroz područje Rmeilan kada su naišli na američke snage, koje su im ometale put i primorale da se okrenu nazad ka aerodromu Kamishli.

Ruski vojni konvoj je pokušao da ih zaobiđe, ali se jedno vozilo zaglavilo u blatu, nakon čega je oklopno vozilo ruske armije Tajfun-K priteklo u pomoć te pomoglo izvlačenje transortera iz blata.

Incident su snimili mještani, a kasnije se snimak poniženja ruskih snaga pojavio na društvenim mrežama. 

Prema informacijama lokalnih medija, američki vojnici blokirali su sve puteve koji vode ka naftnim poljima a koje trenutno kontroliraju Amerikanci.

Ruski vojni konvoj pokušao se probiti do granice Sirije sa Irakom, koju kontroliraju "Sirijske demokratske armije" pod patronatom Amerike.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...