TALIJANI OPTUŽILI RUSIJU DA IM JE POSLALA BESKORISNU POMOĆ. RUSI ODGOVORILI: "Takve tvrdnje proizvod su perverznog uma"!

Čak 80 posto pomoći u borbi protiv koronavirusa koju je Rusija poslala Italiji beskorisno je, tvrdi torinska La Stampa pozivajući se na izvore iz visokih političkih krugova

  • Svijet

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

  

'Osamdeset posto ruske pomoći uopće ne koristi Italiji ili je u potpunosti beskorisna', kazao je za talijanski list neimenovani visoki izvor, precizirajući da je riječ o opremi za dezinfekciju, sterilizaciju i hemijsku prevenciju.

Ruski ambasadorr u Rimu Sergej Razov u pismu glavnom uredniku La Stampe odbacio je tvrdnje talijanskog dnevnika te ih je okarakterizirao kao 'perverzne'.

'Takve tvrdnje proizvod su perverznog uma. Nesebična želja da se pomogne prijateljima u nevolji doživljena je kao podmukla', izjavio je Razov za rusku agenciju RIA.

Dnevni list smatra da je pomoć koju je poslao ruski predsjednik Vladimir Putin nakon sastanka s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom krinkaza stjecanje diplomatskih i geopolitičkih šansi i prednosti. Conte je, tvrdi La Stampa, prihvatio rusku pomoć kako bi osigurao dobre odnose s Putinom.

Rusija je u pokrenutoj humanitarnoj akciji u Italiju poslala60 respiratora te stotinjak epidemiologa i virusologa kao ispomoć tamošnjim doktorima, a prijevoz pomoći vojnim kamionima snimile su mnogobrojne televizijske kamere.

U Italiji je u utorak zabilježeno ukupno 101.739 zaraženih, umrlo je 11.591 osoba, a 14.620 ih je izliječeno.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...