DIREKTOR SVJETSKE ZDRAVSTVENE ORGANIZACIJE DUBOKO ZABRINUT: Evo šta predviđa za nekoliko narednih dana

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus izrazio je danas duboku zabrinutost zbog "brze eskalacije i globalnog širenja" COVID-19, koji je do sada stigao u 205 zemalja i teritorija.

  • Svijet

  • 01. Apr. 2020  

  • 0

Tedros Adhanom Ghebreyesus je naglasio da WHO, Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond podržavaju mogućnost olakšica za otplatu dugovanja kako bi pomogli zemljama u razvoju da se izbore sa socijalnim i ekonomskim posljedicama pandemije koronavirusa.

"U proteklih pet sedmica primjetan je skoro eksponencijalan rast u broju novih slučajeva dok je broj preminulih više nego udvostručen tokom protekle sedmice,", naveo je Ghebreyesus tokom virtuelne konferencije za medije u Ženevi.

On je upozorio da će u narednih nekoliko dana biti do milion oboljelih i 50.000 preminulih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...