NJEMAČKI AUTOKLUB SAVJETUJE: Cijene goriva nikada nisu bile niže, ali ni slučajno nemojte napraviti ovu grešku…

Savjete njemačkog Autokluba treba ozbiljno shvatiti

  • Auto

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

Cijene goriva nikad nisu bile niže, a veliki broj vozača u Njemačkoj razmišlja o jedinstvenoj prilici za skladištenju goriva.

Njemački autoklub ADAC objavio je preporuke za takve slučajeve.
Goriva isparavaju, a ako nisu pravilno uskladištena mogu biti kritična, a u zatvorenim prostorima može se stvoriti zapaljiva smjesa. U ADAC-u tvrde da bi gorivo trebalo odlagati samo u rezervoarima sa RKK certifikatom. Takve uvjete, realno, kod nas gotovo niko nema.


U Njemačkoj je u malim garažama do 100 kvadrata moguće držati do 20 litara benzina i 200 litara dizela.
Koliko dugo se može skladištiti gorivo?

U kanisterima u koje ulazi kisik gorivo gubi kvalitet. Što je duže uskladišteno, gorivo sve više gubi kvalitet jer zapaljive supstance polako isparavaju. Na kraju će biti neuporabljivo. Ako je uskladišteno po svim pravilima, gorivo može trajati godinama. To ne uključuje kućne zalihe, nego specijalizirane rezervoare.
Preporuka poslovično štedljivih Nijemaca je jasna - unatoč dobroj cijeni, izbjegavajte stvaranje zaliha!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...