LOŠA VIJEST ZA SVE VLASNIKE ANDROIDA: Apple kupio popularnu aplikaciju za vremensku prognozu i odmah najavio ukidanje za sve korisnike…

Nije poznato o kojoj cijeni je riječ, ali vijesti nisu dobre za vlasnike telefona koje pokreće Android

  • HiTec

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

Apple je kupio popularnu aplikaciju za vremensku prognozu na za iOS i Android – Dark Sky. Vijest o tome je na službenom blogu objavio Adam Grossman zadnjeg dana marta 2020. godine pa je izgledno kako nije riječ o prvoaprilskoj šali.

Nažalost, za razliku od Shazama koji je 2018. godini također prešao u Appleove ruke, Dark Sky više neće postojati za uređaje temeljene na Androidu. Aplikacija Dark Sky već nije dostupna za preuzimanje, a ranije preuzete nastavit će na Android uređajima raditi do 1. jula 2020. godine.

Nakon navedenog datuma uređaji na operativnoim sistemima Android i Wear OS neće više primati nove informacije o vremenskoj prognozi. Pretplatnici koji u tom trenutku budu imali aktivnu pretplatu dobit će povrat novca. Što se tiče korisnika koji Dark Sky API koriste za razvoj vlastitih aplikacija, isto će moći nastaviti činiti do kraja 2021. godine. Nove korisnike od 31. marta 2020. više ne primaju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...