UZBUNA U SRBIJI: U zatvoru zaraženi čuvar i osuđenik, svi strahuju od najgoreg scenarija…

Јedan pripadnik službe obezbjeđenja i jedan osuđenik u Okružnom zatvoru u Leskovcu zaraženi su virusom korona, piše "Politika"

  • Regija

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

Oni su, prema nezvaničnim informacijama lista, odmah izolirani i smješteni na infektivno odjeljenje leskovačke bolnice.

Pošto je ovaj čuvar bio u kontaktu sa kolegama, a oni sa članovima svojih porodica, 41 osoba je stavljena u izolaciju.

Advokatska komora Srbije je, ukazujući na to da bi ulazak korone u srbijanske zatvore mogao da izazove nesagledive posljedice, uputila prijedlog Ministarstvu zdravlja za amnestiju pojedinih osuđenika u Srbiji, kako bi se rasteretili zatvorski kapaciteti.

Istovremeno, generalni direktor Opšte bolnice u Ćupriji doktor Slobodan Gajić pozitivan je na virus korona, prenijeli su beogradski mediji.

Gajić je prevezen u Beograd u Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović".

Prije nego što je saznao da je zaražen, Gajić, je lokalnoj televiziji Pomoravlje izjavio da je devetero zdravstvenih radnika Opšte bolnice, ljekara i medicinskih sestara i tehničara zaraženo, a da 26 čeka rezultate.

Prije dva dana od posljedica virusa korona u KBC "Zemun" preminuo je ugledni ljekar Goran Ivanković /56/ iz Paraćina, koji je radio u Opštoj bolnici u tom gradu.

Poslije doktorice iz Niša, on je drugi ljekar koji je preminuo od virusa korona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...