SAMI KONTRA CIJELOG SVIJETA: U ovoj evropskoj državi još uvijek se igra nogomet, navijači nose zaštitne maske, ali već su se pojavili problemi…

Nema restriktivnih mjera, iako zdravstveni sistem radi punom parom i pokušava locirati sve zaražene virusom Covid-19

  • Sport

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

Dok je većina Evrope u stanju panike zbog pandemije novog koronavirusa, u Bjelorusiji život, barem naizgled, teče normalno.

Posebno se to može reći za Vysshaya ligu, čija je sezona počela ovog mjeseca u jeku globalne pandemije i koja je jedini fudbalski šampionat u Evropi koji se i dalje igra - i to pred navijačima.

Ipak, čini se da uskoro slijedi prvi problemi.

Naime, navijači pojedinih klubova žele da se prvenstvo obustavi, a sve zbog epidemiološke situacije i straha od širena koronavirusa okupljanjem na tribinama, odnosno utakmicama.

Sve su započeli navijači Shakhtyor Soligorska, a zatim im se se priključili fanovi Neman Grodno.

Pozvali su i isto skupine da učine isto.

Navijači u Bjelorusiji nose zaštitne maske na stadionima, a dobijaju i antiseptički gel za ruke. U prvenstvu su do sada odigrana dva kola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...