VIRUS SE ŠIRI NA JOŠ JEDNOJ KLINICI: Zbog zaraze zatvoreno odjeljenje pedijatrije u Tuzli

Otkrivena su nova tri slučaja zaraze koronavirusom na području Tuzlanskog kantona. Jedna od novozaraženih je medicinska sestra na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla zbog čega je cijelo jedno odjeljenje zatvoreno, a svi uposlenci koji su ...

  • Društvo

  • 02. Apr. 2020  

  • 0

... imali kontakt sa zaraženom kolegicom su poslati u izolaciju i na novo testiranje.  

Naime, uposlenici Klinike za dječije bolesti su već testirani nakon prvo slučaja zaraze koronavirusom na toj klinici prije tri dana i svi rezultati su bili negativni. Trenutno je, prema našim saznanjima, u izolaciju poslano najmanje 15-ak uposlenih.

Podsjetimo da su zatvorena i odjeljenja Klinike za kožne bolesti zbog dva pozitivna rezultata na COVID-19. Ukupno je zaraženo 4 uposlenika UKC-a Tuzla.

Druga dva slučaja vezanu su za klaster Srednja Špionica i u četvrtak po prvi put od otkrivanja koronavirusa nije potvrđen ni jedan novi slučaj vezan za klaster Medical Institute Bayer.

Sa današnjim danom u kantonu ima 46 zaraženih osoba. Do sada su testirane ukupno 592 osobe.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...