ZLI JEZICI TVRDE: Radončić se panično plaši korone - zato se povukao iz Koordinacionog tijela!

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić sve je iznenadio odlukom da se, nakon samo mjesec dana, povuče s čela Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje.

  • Mini market

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 7

Radončić je maglovito objasnio razloge za svoju nenadanu odluku, a posebno je neuvjerljiva njegova tvrdnja kako se povlači jer ne želi direktan doticaj sa donacijama, što bi, s malo ironije, moglo značiti da aktuelni ministar sigurnosti nema povjerenje u sebe!

Povlačenje Radončića komentirao je lider Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, koji smatra da je Radončić - dezertirao.

„Na početku je izgledao bolje od ostalih koji su se sakrili u rupe, lično sam to govorio, a kad su problemi postali veći, dezertirao je“, napisao je Konaković na svojoj facebook stranici.

Zašto tako misli, Konaković je objasnio u postu na svom Facebook profilu:   

- Pobjegao je Fahrudin Radončić od zakonom propisanih obaveza. Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju koji je na svom Instagram profilu objavio Radončić detaljno govori o obavezama Ministarstva sigurnosti u slučajevima prirodne i drugih nesreća, napisao ke Konaković, navodeći član 11. pomenutog zakona koji doslovno glasi:

„Ministarstvo sigurnosti BiH koordinira aktivnostima u planiranju i djelovanju institucija i organa Bosne i Hercegovine u oblasti zaštite i spašavanja“.

Upućeni međutim tvrde da je Radončić "dezertirao" zbog paničnog straha od koronavirusa. Poznat kao „neizlječivi“ hipohondar, aktuelni ministar sigurnosti poduzeo je upravo nevjerovatne mjere prevencije kako bi se zaštitio od smrtonosne zaraze. Kreće se isključivo u privatnom blindiranom cadilaku koji je prethodno detaljno dezinficiran, a svom pratiocu – vozaču, koga je prethodno "sterilizirao" od glave do pete,  izdao je izričitu naredbu da ne napušta vozilo dok ga čeka.

Prema propisima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPT), tim za neposredno osiguranje ministra sigurnosti broji tri službenika. Od toga je jedan, tzv. “glavni pratilac” u vozilu štićene ličnosti, na prednjem sjedištu pored vozača, dok su druga dvojica u pratećem vozilu koje se kreće iza vozila u kojem je štićena ličnost, odnosno ministar sigurnosti. Vozilo koje se koristi za prevoz ministra sigurnosti po propisu mora biti u vlasništvu Ministarstva sigurnosti, dok je prateće vozilo u vlasništvu DKPT BiH. No, Radončić je zanemario te propisane procedure: odlučio je u službene svrhe koristiti privatno vozilo a pratioce je udaljio od sebe da ga ne zaraze.

Upućeni također tvrde da u njegov kabinet, otkako traje pandemija, ne smije ulaziti niko bez njegovog izričitog odobrenja.

Radončić je kontakte sveo na najmanju moguću mjeru. Što bi rekao njegov zavičajni prijatelj, Ekrem Jevrić, „Kuća pos'o, pos'o kuća..."

(Sl.B.)

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...