VUČIĆ DRASTIČNO POOŠTRIO MJERE: Zabrana kretanja u Srbiji od subote...

... u 13 sati do ponedjeljka u 5 sati

  • Regija

  • 02. Apr. 2020  02. Apr. 2020

  • 0

Aleksandar Vučić obratio se srbijanskoj javnosti poslije sjednice oba krizna štaba formirana zbog koronavirusa u Srbiji: "Očekujemo narednih 72 sata ubrzanje u smislu broja zaraženih, nažalost za očekivati je i povećanje broja umrlih."

"U ovom trenutku 81 lice je na respiratoru", kazao je on i dodao da je danas umrlo troje ljudi od koronavirusa.

Vučić je kazao da veći broj pozitivnih dolazi iz Beograda, Ćuprije, Čačka i Valjeva.

"Nekako Niš posle mnogo teških slučajeva i posebno posle cele priče o Luganu, nekako nam se čini, iako ne isključujem i dalje mogućnost dodatne zaraze, je uspeo da se zaustavi", kazao je on.

Vučić je rekao da je dodatna oprema poslata u Valjevo i Ćupriju.

Prema njegovim riječima, već sutra u 11 sati će prvi avion sa osam ljekara i osoblja doći u Srbiju iz Rusije sa svojom opremom, respiratorima i medikamentima.

(SB/B92/Tanjug)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...