OVO NIJE DOBRO: Naglo porastao broj zaraženih osoba koronavirusom u Crnoj Gori, sada ih je ukupno...

Zabilježena su i dva smrtna slučaja, a u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) liječi se 20 pacijenata, od kojih su dva životno ugrožena

  • Regija

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 0

Od 143 osobe koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore analizirao u četvrtak, 21 je bila pozitivna na koronavirus, što znači da je u toj zemlji od 17. marta kada je potvrđen prvi slučaj, potvrđeno 144 slučajeva infekcije.

Zabilježena su i dva smrtna slučaja, a u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) liječi se 20 pacijenata, od kojih su dva životno ugrožena.

"Dva pacijenta priključena su na respiratore, od kojih je jedan u veoma teškom stanju. Životno su ugroženi. Naročito teško je stanje pacijenta koji je u srednjim životnim godinama", rekao je direktor KCCG Jevto Eraković, ističući da još u Crnoj Gori nije zabilježen prvi slučaj izlječenja od Covida-19.

Crnogorski Nacionalni koordinacijski tim promijenio je u četvrtak navečer odluku o zabrani izlaska građana iz kuća i stanova, koja je pored zabrane napuštanja stambenih objekata radnim danima od 19 sati, predviđala kućni boravak građana od subote u 13 sati do ponedjeljka ujutro.

Izmjenom te mjere građanima Crne Gore dozvoljeno i nedjeljom do 13 sati da budu van kuće.

(SB / Agencije)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...