VLASNIK HIFA OIL-a IZUDIN AHMETLIĆ: "Nećemo otptuštati naše radnike, zajedno ćemo pobijediti i koronavirus"

"Sve firme u mom vlasništvu, Eurometali, Euroroale, Euostil, HIFA Oil i druge, neće otpuštati radnike", kaže Ahmetlić.

  • Ekonomija

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 0

Ovih dana se mogu čuti informacije o tome kako neke firme u svijetu, ali i u Bosni i Hercegovini dijele otkaze radnicima koji su neminovno uslijedili nakon pandemije koronavirusa, ali iz kompanije HIFA Oil su poručili da oni neće optuštati svoje radnike, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnik kompanije HIFA Oil Izudin Ahmetlić u razgovoru za AA je kazao da neće otpuštati nijednog radnika.

"Sve firme u mom vlasništvu, Eurometali, Euroroale, Euostil, HIFA Oil i druge, neće otpuštati radnike. Naša poslovna politika je postavljena decenijama prije koronavirusa i živjet će decenijama poslije koronavirusa, a u toj politici nema otpuštanja radnika. Uposlenici i mi smo zajedno prolazili i poplave i snjegove i svakakve nedaće. Proći ćemo zajedno i koronavirus i opet će nas biti, a taj virus će biti prošlost. Kao poslodavac sam svjestan da ima mnogo poslodavaca koji ovako razmišljaju, i ja ih doživljavam herojima današnjice", kazao je Ahmetlić.

Poručio je kako bi i drugi poslodavci u BiH umjesto otpuštanja svojih radnika trebali pokazati poštovanje prema njima i u vrijeme kriza.

"Svi poslodavci koji žele voditi ozbiljne biznise i dugoročno kreirati poslovnu politiku firme, moraju imati u vidu da poštovanje uposlenika mora biti visoko rangirano jer to govori o ozbiljnosti poslodavca", rekao je Ahmetlić.

Istakao je kako je prije mjesec dana svim svojim radnicima kazao da niko od njih neće ostati bez posla, dodajući da je u doba kriza posebno važno pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Po svim firmama smo prije mjesec dana održali predavanje na temu koronavirusa i svim uposlenicima sam se lično obratio u svakoj firmi gdje sam zamolio za poštivanje svih mjera predostrožnosti, ali su i svi čuli da niko neće ostati bez posla gdje su firme u vlasništvu Izudina Ahmetlića. I ne samo to, nego da budemo svi stabilizatori u svojim lokalnim sredinama i da budemo od pomoći svojim zajednicama. Jer, ne smijemo zaboraviti stare i iznemogle ljude u ovoj situaciji", kazao je Ahmetlić za AA.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...