LUKSEMBURG PREDVODI: Pogledajte graf koji prikazuje koliko zaraženih zemlje imaju na milion stanovnika

Iako je zabilježila svega 2,500 slučajeva, mala populacija Luksemburga stavila ga je na nezavidno prvo mjesto

  • Svijet

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

Graf prikazuje broj zaraženih u zemljama svijeta, izražen na svakih milion stanovnika. Prikazano je također kako su se brojke kretale, odnosno trend širenja koronavirusa. Virus se prvi put pojavio u decembru prošle godine, u Kini, a tri mjeseca nakon toga epicentar pandemije postala je Evropa. Zemlje ovog kontinenta sada se nalaze na vrhu ljestvice po broju zaraženih.

Na vrhu tabele nalazi se Luksemburg, o kojem se nije previše pisalo u medijima, ali koji se suočava sa 2,500 zaraženih ljudi. S obzirom na populaciju od samo 600 hiljada ljudi, to je dovoljno da ovu evropsku zemlju stavi daleko ispred svih ostalih.

Zelena linija izražava oporavljene od virusa, žuta trenutno oboljele, a crvena preminule od koronavirusa. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...