VAŽNA VIJEST ZA PENZIONERE. Naredne sedmice mogu po penziju od 8 do 12 sati

 Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je da se neće uvesti potpuni karantin za stanovnike Federacije BiH  te da su danas na sjednici tog štaba usvojene nove izmjene naredbi u vezi sa kretanjem mlađih od 18 i starijih od 65 godina.

  • Vijesti

  • 03. Apr. 2020  

  • 0

Istakao je da naredne sedmice počinje isplata penzija u FBiH te da će stariji od 65 godina od 08.00 do 12.00 sati moći otići po penzije.

- Ostale građane molimo da smanje kretanje u tom periodu - naglasio je Solak.  

Govoreći o kretanju mlađih od 18 godina, Solak je kazao da su naredbe izmijenjene na način da će se svi maloljetnici moći voziti u automobilima sa roditeljima s jedne lokacije na drugu.

Također je naglasio da će s radom početi i prodavnice bijele tehnike, jer se veliki broj građana žalio da nemaju gdje popraviti ili kupiti neki kućanski aparat.

Solak je istakao da su prema Ministarstvu zdravstva FBiH uputili zaključak da razmotre Odluku o 28-dnevnoj karanteni u Studenskom domu Bjelave u slučaju negativnih nalaza na koronavirus za studente iz Italije te da im se omogući kućna izolacija od 14 dana.

 - Pratit ćemo situaciju i donositi nove mjere. Potpuna zabrana kretanja je krajnja mjera i ukoliko nijednom drugom mjerom ne budemo mogli spriječiti širenje zaraze, to će biti posljednja mjera - zaključio je Solak u obraćanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...