PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Danas je najcrnji dan za Srbiju (INTERAKTIVNA MAPA)

U Bosni i Hercegovini je do večeras u 20.00 sati potvrđeno 575 slučajeva zaraze

  • Regija

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom je zaraženo 4.799 osoba, što je 498 osoba više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 95 osoba.

U Bosni i Hercegovini je do večeras u 20.00 sati potvrđeno 575 slučajeva zaraze što je 23 slučaja više nego danas u 12.00 sati. U međuvrenu oporavila se jedna osoba, čime se broj oporavljenih povećao na 27. Ukupno je umrlo 17 osoba.

Broj zaraženih osoba u Sloveniji večeras iznosi 934 što je 37 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. U kritičnom stanju nalazi se 30 osoba. Do sada je umrlo 16. osoba.

Srbija danas bilježi 1.476 slučaja zaraze koronavirusom, što je 305 slučajeva više nego jučer. Ovo je najveće dnevno povećanje broja zaraženih. Istovremeno i naglo raste broj umrlih. Danas je preminulo osam osoba, čime se ukupan broj umrlih povećao na 39. Na raspiratorima se nalazi 81 osoba.

Hrvatska je potvrdila novih 68 slučajeva zaraze čime se večeras broj zaraženih povećao na 1.079. U međuvremenu preminula je još jedna osoba od zaraze. Ministar zdravstva Hrvatske Vili Berođ kazao je da je preminula ženska osoba 1935. godište koja je imala više hroničnih patoloških stanja. Ukupno je u Hrvatskoj od početka pandemije preminulo 8 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je novih 14 slučajeva infekcije koronavirusom i u ovoj državi broj zaraženih iznosi 174. Do sada su preminule dvije osobe.

Na Kosovu je broj zaraženih večeras 131, jer je 5 novih slučajeva otkriveno na sjeveru ove zemlje.Do sada su preminule dvije osobe.

Broj zaraženih u Sjevernoj Makedoniji iznosi 430 što je 46 više slučajeva nego sinoć Vlada Sjeverne Makedonije pooštrila je mjere borbe protiv pandemije COVID-19 uvođenjem policijskog sata. Umrlo je ukupno 11 osoba do sada.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...