NOVI NALAZI IZ KCUS-a: Od 54 uzorka, novih sedam pacijenata pozitivno na COVID-19, svi su iz...

Iz Zavoda za javno zdravstvo USK-a istaknuto je kako je negativan retest prvooboljele osobe u Bihaću.

  • Vijesti

  • 03. Apr. 2020  03. Apr. 2020

  • 0

Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) upravo je potvrdio novih sedam pozitivnih testova na koronavirus u ovom kantonu.

-Jučer smo u referentnu laboratoriju u Sarajevu poslali 54 uzorka za testiranje na koronavirus i evo dobili smo sedam pozitivnih rezultata. Radi se o četiri osobe iz Cazina i tri iz Bihaća - rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo USK-a istaknuto je kako je negativan retest prvooboljele osobe u Bihaću.

-Pacijentica je u kućnoj samoizolaciji i dobro se osjeća, te je zaista ohrabrujuće jer je na putu izliječenja - kazala je direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK-a Zarina Mulabdić.

U Unsko-sanskom kantonu sada je potvrđeno 28 pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je 25 oboljelih, dok su tri smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...