BEZ MASKE PRED NOVINARE: Evo kako je Dodik reagovao na dolazak opreme za mobilnu bolnicu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je večeras na banjalučkom aerodromu dočekao prvi avion sa opremom za mobilnu bolnicu, rekao je da će sutra stići drugi kontingent opreme.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2020  

  • 1

Podsjetio je da je Vlada RS-a za nabavku pokretne bolnice izdvojila 3,6 miliona KM.

“Mislim da je ovo dobar potez vlasti RS-a, ova bolnica može da se koristi i kasnije. Ova bolnica može da se koristiti i kasnije i biće u vlasništvu Vladi Republike Srpske. Biće uskladištena u prostorije Robnih rezervi i korištena po potrebi”, naveo je Dodik.

On je rekao da je kapacitet bolnice 500 kreveta intenzivne njege, plus 400 kreveta za lakše bolesnike.

"Opremljena je tako što ima sopstveni generator struje, poseban sistem za vodu, grijanje i sve ono što je neophodno za takav jedan kapacitet. Pokrivaće oko 6.000 kvadratnih metara. I imaće sve uslove i medicinsku opremu kao da je to stvarna bolnica", kaže Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo nabavkom mobilne bolnice, čime je obezbijeđen adekvatan smještaj u slučaju eventualnog povećanja broja zaraženih koronavirusom, prenosi RTRS.

Prvi avion iz Njemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila RS u okviru borbe protiv koronavirusa sletio je večeras na aerodrome u Mahovljanima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...