STRAVA I UŽAS; HRVAT U ŠVICARSKOJ KUHINJSKIM NOŽEM UBIO MAJKU: „Rekao je da čuje neke zvukove...“

Nakon toga je sam nazvao policiju i rekao da je počinio ubistvo

  • Hronika

  • 04. Apr. 2020  

  • 0

Prekjučer se u stanu u švicarskom Emmenbruckeu dogodilo ubistvo. Sin (20) je kuhinjskim nožem ubio majku. Nakon toga je, kako je saopćila policija, sam nazvao policiju i rekao da je počinio ubistvo, a sada u zatvoru čeka vještačenje.

Švicarski portal 20 Minuten piše kako se radi o mladiću hrvatskog državljanstva, koji se u posljednje vrijeme jako promijenio. Trenutno je u zatvoru, a očekuje se i njegovo psihijatrijsko vještačenje. Kako je saopćila švicarska policija, žrtva je njegova 59-godišnja majka, Hrvatica, koju je ubio kuhinjskim nožem. Nož je pronađen na mjestu zločina.

Kolega koji je mladića godinama poznavao ispričao je da se u posljednjih nekoliko mjeseci on jako promijenio.

„Ne znam što mu se dogodilo. Od malih nogu je igrao nogomet u juniorskoj ekipi SC Emmen Uniteda. Bio je jako talentiran“.

Nakon što je 2018. godine maturirao, nije puno toga postigao, ispričao je njegov kolega i dodao da je psihološka promjena tog mladića bila evidentna.

„Tokom karnevala 2019. godine je skočio s krova parkirališta Emmen Centra. Bio sam šokiran kad sam čuo za taj pokušaj samoubojstva“, ispričao je mladićev prijatelj.

Nakon toga, proveo je šest mjeseci u rehabilitacijskoj klinici. U Emmenbrücke se vratio krajem ljeta 2019., a tada su ga često viđali samog. Poznanici kažu da je često slušao mjziku, no čini se da je čuo određene zvukove pa je rekao da ga buka smiruje, piše 20 Minuten.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...