PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Gotovo 5.000 zaraženih i više od 100 mrtvih (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas iznosi 614

  • Regija

  • 04. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom je zaraženo 4.905 što je 106 osoba više nego sinoć. Ukupno su od zaraze na prostoru ex-Yu preminule 102 osobe.

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini danas iznosi 614 što je 39 više nego sinoć u 20.00 sati. Još jedna osoba je preminula od zaraze, riječ je o muškarcu iz Banja Luke. Broj umrlih sada iznosi 18. Do sada se oporavilo 27 osoba.

Broj zaraženih osoba u Sloveniji povećao se na 977, što je 40 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. Umrle su još dvije osobe, što je ukupno 18 do sada.

Srbija danas bilježi 1.476 slučaja zaraze koronavirusom, što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć Umrlo je 39 osoba. Oporavila su se 42 pacijenta. Na respiratoru se nalazi 81 osoba.

Hrvatska je iza sebe imala crnu noć u kojoj su preminule četiri osobe čime se ukupan broj umrlih povećao na 12. Sve umrle osobe bile su iz Osijeka i starije su životne dobi. Hrvatska bilježi 1.079 slučajeva zaraze što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć.

Od koronavirusa je u Crnoj Gori oboljelo 197 osoba što su 23 osobe više nego sinoć, potvrdio je Institut za javno zdravlje Crne Gore. Do sada se oporavila jedna osoba, dok su dvije osobe preminule.

Na Kosovu je broj zaraženih osoba iznosi 132 što je jedna osoba više nego sinoć u 20.00 sati. Preminule su dvije osobe do sada. Ukupan broj do sada izliječenih osoba od infekcije korona virusa iznosi 16.

Broj zaraženih u Sjevernoj Makedoniji iznosi 430 što je nepromijenjen broj u odnosu na stanje od sinoć. Vlada Sjeverne Makedonije pooštrila je mjere borbe protiv pandemije COVID-19 uvođenjem policijskog sata. Umrlo je ukupno 11 osoba do sada.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...