PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Srbija prednjači po broju zaraženih i preminulih osoba (INTERAKTIVNA MAPA)

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 617

  • Regija

  • 04. Apr. 2020  04. Apr. 2020

  • 0

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom su zaraženo 5.163 osobe što je 258 novih slučajeva u odnosu na stanje danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu preminulo 119 osoba.

Broj zaraženih osoba u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 617 što je tri više slučaja nego danas u 12.00 sati. U međuvremenu preminule su još tri osobe, što je ukupno 21 preminula osoba.

U Sloveniji su danas umrle još četiri osobe čime je ukupan broj preminulih povećan na 22. Istovremeno, ukupan broj zaraženih iznosi 977 i nepromijenjen je u odnosu na stanje danas u 12.00 sati.

Srbija je danas potvrdila 1.624 slučaja zaraze koronavirusom što je 148 slučajeva više nego jučer. Preminule su 44 osobe što je 5 osoba više nego sinoć. Istovremeno 89 ljudi je kritično i nalazi se na respiratorima.

U Hrvatskoj je do danas zaraženo ukupno 1.126 ljudi, što je 47 novih slučajeva u odnosu na stanje od sinoć. Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je do sada ukupno u Hrvatskoj preminulo 12 osoba.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je da je u ovoj državi do sada zaražena 201 osoba što je 4 više nego danas u 12.00 sati. Do sada su preminule dvije osobe.

Na Kosovu je broj zaraženih osoba 135 što je tri slučaja više nego danas. Do sada je preminula jedna osoba. Ukupan broj do sada izliječenih osoba od infekcije korona virusa iznosi 16.

U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je 483 zaraženih osoba što je 53 više nego sinoć. Od ovog broja najviše zaraženih je u Skoplju 221 i Kumanovu 93 osobe. Istovremeno preminulo je 17 osoba što je šest više slučajeva nego sinoć.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...