DRAMATIČNO OBRAĆANJE DONALDA TRUMPA NACIJI: „Bit će puno mrtvih, nažalost. Bit će mrtvih…“ (VIDEO)

Mrtvačnice u New Yorku ne stignu sahraniti sve mrtve zbog čega su i krematoriji produžili svoje radno vrijeme

  • Svijet

  • 05. Apr. 2020  

  • 0

Broj oboljelih od koronavirusa u SAD-u premašio je 300.000 pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins. Umrlo je 8.344 osoba, oporavilo se njih 14.464, a trenutno aktivnih je 277.817 slučajeva - što je više od Italije i Španjolske zajedno.

Žarište epidemije je u državi New York gdje je u posljadnja 24 sata umrlo 630 ljudi, najviše u jednom danu. U toj je saveznoj državi ukupno 113.000 oboljelih, od kojih je 63.000 u gradu New Yorku.

„Nismo dostigli vrhunac epidemije, ali se približavamo“, rekao je guverner New Yorka, demokrat Andrew Cuomo na konferenciji za medije i dodao da broj zaraženih ubrzano raste i na Long Islandu.

Javnosti se obratio i predsjednik SAD-a, Donald Trump, koji je rekao da će „umrlih biti jako mnogo“.

„Bit će puno mrtvih, nažalost. Bit će mrtvih“, rekao je Trump i dodao: „Nadolazeća sedmica bit će vjerovatno najteža između ove i one sedmice iza. Bit će puno mrtvih. Bilo bi ih još i više da nismo sve ovo napravili, ali bit će smrti“.

Kazao je i kako će u pomoć najteže pogođenim regijama pomoći vojnici, medicinski radnici i drugi profesionalci.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...