A, SADA, BAZLAMA: Danas pravimo izvrsne turske lepinje, ukusni zalogaj o kojem ćete dugo pričati… (VIDEO)

Naš današnji odabir je tradicionalnu jelo iz Turske, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 05. Apr. 2020  

  • 0

SASTOJCI

1 kockica svježeg kvasca

1 kašika šećera

1 kašika soli

1,5 šoljica tople vode

1/2 šoljice grčkog jogurta

4 šoljice brašna

PRIPREMA

Otopite kvasac, šećer i sol u toploj vodi. Dodajte brašno, vodu i grčki jogurt te dobro promiješajte. Tijesto bi trebalo biti mekano ali ne ljepljivo.

Ravnu površinu pospite brašnom i oblikujte tijesto u kuglu. Prekrijte ga vlažnom krpom i ostavite na sobnoj temperaturi 3 sata.

Prerežite tijesto na četiri jednaka dijela i oblikujte ga u okrugle lepinje. Lepinje opet prekrijte vlažnom krpom i pričekajte još 15 minuta.

Zagrijte tavu na srednje jakom plamenu. Stavite jednu lepinju u tavu i pecite dok se na dnu ne pojave smeđe flekice (oko 1 minutu). Okrenite i ponovite postupak (još 1 minutu).

Maknite s plamena i zamotajte u kuhinjsku krpu kako bi lepinja ostala topla.

Postupak ponovite s preostalim komadima tijesta.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...