VOJVODINA ZAVIJENA U CRNO: U Novom Sadu dvije osobe preminule od posljedica zaraze koronavirusom, ukupno je zaraženo…

U Kliničkom centru Vojvodine u toku prethodne noći preminule su još dvije osobe od posljedica virusa korona

  • Hronika

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

Time se broj preminulih u Vojvodini popeo na osam, izjavila je danas načelnica Infektivne klinike Vesna Turkulov.

Turkulov je za „TV Prva“ kazala da se radi o dvije pacijentice, starije osobe, koje su imale i kronične bolesti - dijabetes, hipertenziju.

"To su i pacijenti koji su i prethodnih dana referisani kao teški slučajevi", kazala je Turkulov. Do sada, preminuli su od 55 do 83 godine starosti, kazala je doktorica i dodala da su svi imali pridružene bolesti, ali da niko nije imao maligne.

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno se liječi 95 pacijenata kod kojih je potvrđen virus korona, kazala je Turkulov i dodala da je jedan dio pacijenata smješten u jedinici Intenzivnog liječenja, a troje od njih je priključeno na respiratore.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...