NAJAVA KOJU ČEKA NOGOMETNI SVIJET: Uskoro bi mogla početi Bundesliga, Bayern od sutra počinje s treninzima, ali prije toga treba ispuniti nevjerovatne uvjete…

Prethodnih dana neki klubovi u Njemačkoj su već počeli trenirati poštujući propisane mjere, a od sutra isto čeka i igrače Bayerna

  • Sport

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

Virolog Alexander Kekule je mišljenja kako bi Bundesliga mogla startati ponovo u maju, ali pod određenim uvjetima. Igralo bi se isključivo pred praznim tribinama, dok bi se igrači morali pridržavati određenih mjera.

"Problem može biti riješen virološki, ali samo tako da se za igrače napravi poseban 'balon'. Ekipe bi morale biti u posebnim karantenama, a na raspolaganju bi trebalo biti 20.000 testova na koronavirus da bi se mogle provoditi stalne provjere", kazao je Kekule u razgovoru za televiziju ZDF.

Treći uvjet je da se timovima izdaju posebne dozvole za kretanje jer su u Njemačkoj zbog pandemije koronavirusa na snazi mjere ograničenog kretanja.

Do kraja Bundeslige je ostalo da se odigra još devet kola. Nakon 25 odigranih kola vodeći Bayern ima četiri boda prednosti nad Borussijom Dortmund.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...