STIŽE NOVA TURA: Ministarstvo sigurnosti dalo saglasnost za povratak državljana BiH iz Stockholma

Granična policija BiH obaviještena je danas da je data saglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma za Sarajevo.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

- Ministarstvo sigurnosti BiH, nakon obavljenih konsultacija u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i pravne analize cijele situacije, dalo suglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma za Sarajevo, danas 5. aprila 2020.godine, i o tome obavijestilo Graničnu policiju BiH. Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pismenu garanciju o spremnosti za prihvat grupe povratnika, u smislu uvjeta za prihvat, organiziran prijevoz do karantene, smještaja, uvjeti boravka i medicinsko-epidemiološki nadzor u objektu karantene studentski dom Bjelave. Također, isti zahtjev je upućen i Federalnom stožeru civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama Republike Srpske, koji su dostavili pismenu garanciju da će, svako iz svoje nadležnosti, adekvatno se pobrinuti za putnike iz humanitarnog leta iz Stockholma - navodi se u saopćenju Granične policije BiH. 

Granična policija BiH će obavljati granične provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...