LOŠE VIJESTI IZ HERCEGOVINE: Jedna osoba preminula od koronavirusa, a potvrđen kod još dvije

Iz Štaba Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona javljaju kako je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminula ženska osoba starije životne dobi koja se liječila od korona virusa i bila povezana s prvim klasterom.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2020  05. Apr. 2020

  • 0

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ZHK danas je testirano ukupno 6 osoba s prostora Općine Grude od čega su tri nalaza pozitivna. Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo korona virusom.

U samoizolaciji je 921 osoba, od čega su 102 osobe s područja Gruda, 180 ih se nalazi u Ljubuškom, 325 u Posušju i 314 osoba u Širokom Brijegu.

Također, Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdio je dva nova slučaja zaraze korona virusom COVID-19 u tom kantonu.

U poslijepodnevnim i večernjim satima, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirano je 87 uzoraka, od kojih su iz Hercegovačko-neretvanskog kantona dva pozitivna, javili su iz Štabana CZ HNK.

Dvije zaražene osobe su iz Čitluka.

U Bosni i Hercegovini je sa ova dva slučaja broj zaraženih porastao na 654.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...