RASKRINKAVANJE DODIKOVOG MILJENIKA: Dok se stanovništvo bori sa opakom pandemijom, on kreira naljepnice sa svojim likom i strankom...

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti

  • Mini market

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ U situaciji kada se svaki stanovnik Republike Srpske bori sa pandemijom, virusom korona koji je napao cijeli Svijet, politički lešinari iz vladajućeg DNS-a odlučili su se da kreiraju (05.04.) naljepnice koje bi trebalo da ih popularišu kod korisnika mobilnih aplikacija. Nevjerovatan gaf koji svjedoči o idiotizmu Nenada Nešića, v.d. predsjednika DNS-a i njegovih saradnika koji su se na ovaj odvratni korak odlučili u sred pandemije, koja je stanovništvo zatočila u kućama, zatvorila desetine, stotine, malih preduzeća, ostavila stotine radnika bez posla; I sve to dok je na snazi vanredno stanje, silom nametnuto. Očito je da Nešiću&co ne brinu oko toga kako će oni da žive i prežive poslije teške krize koja para zdravlje, ekonomiju, privredu, jer su se naotimali, pa sada mogu da daju sebi oduška i oblikuju naljepnice koje su dokaz njihove beskarakternosti, neljudskosti i malicioznosti. One su i jasna slika vladajuće kaste i njenih glavnih preokupacija u ovako dramatičnoj situaciji. Slika je to poražavajuća i ponižavajuća, jer direktno pokazuje kakvoj bezočnoj grupi je stanovništvo prepušteno na milost i nemilost. Jedna od naljepnica šalje poruku da je Nešić "čovjek od riječi", iako je riječ o beskrupuloznom inzuđivaču, sjecikesi i notornom kriminalcu. 
Sledeća je vrlo simbolična. Prikazuje bager, jedan od onih iz putarskih firmi, od kojih Nešić brutalno otima za njegovo bolje sutra.  Da ima gram normalnog mozga izvjesno je da nikada ne bi prikazao svoj jadni bijedni kriminalni mozak na naljepnici. Slikovito će biti kada bude stavljen u bukagije.  
Posebno je odvratna zloupotreba starih i djece u ovoj teškoj situaciji, ali šta to znači Nešiću koji, jasno je, prezire stanovništvo RS.
Nema dileme da sa ovakvom vlasti nećete zadugo mirno zaspati, a i kada konačno odu još dugo vremena niko neće imati mirne snove. Da li je Nešić retardirani kleptoman? Dokazano!  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...