NAJMLAĐA OSOBA OBOLJELA OD KORONE U HRVATSKOJ: U Karlovačkoj županiji zaražena dvomjesečna beba, ali ljekari...

Dvomjesečna beba iz Duge Rese s područja Karlovačke županije najmlađa je hrvatska pacijentica oboljela od koronavirusa. Zarazila se od majke, koja je od ranije bila u izolaciji, a zbog dobrog stanja je puštena iz bolnice, zajedno s majkom. Nije imala povišenu tjelesnu temperaturu, već samo blage respiratorne probleme. Dobro je, stanje se prati - rečeno je na press konferenciji Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije. Ona je jedna od 24 oboljelih na tom području, a jedna osoba od njih je umrla.

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  06. Apr. 2020

  • 0

- Treći dan za redom svi nalazi su negativni, zadnji pozitivni bio je 3. aprila. Od ukupno 24 oboljelih, u Općoj bolnici Karlovac imamo šest hospitaliziranih, jedna se nalazi u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Prosjek godina oboljelih je 55. Nešto više oboljelih su žene, u prosjeku u dobi od 57 godina, za razliku od muškaraca prosječne dobi od 52 godine. Otprije znamo da je najmlađa pacijentica stara samo dva mjeseca, a najstarija osoba ima 82 godine - rekla je karlovačka epidemiologinja dr. Biserka Hranilović.

Izrazila je zadovoljstvo što i dalje imaju samo jednog "pozitivnog" ljekara u karlovačkoj bolnici, a u izolaciji je jedan ljekar iz bolnice u Ogulinu, te tamošnja tri tehničara, inženjer radiologije i vozač Hitne pomoći.

Dr. Hranilović kaže da za sada imaju dobru situaciju u domovima za starije i nemoćne gdje nema nijednog slučaja oboljenja među tom rizičnom grupom osoba zbog njihove dobi. Dobra vijest je i što nema lokalne transmisije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...