OBIMNO TESTIRANJE U HRVATSKOJ: 40 novih slučajeva zaraze u proteklih 24 sata; U Zagrebu preminuo muškarac BEZ PRETHODNIH OBOLJENJA

U Hrvatskoj je u proteklih 24 sata potvrđeno 40 novozaraženih koronavirusom, a još jedna osoba je preminula, obavijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

  • Regija

  • 06. Apr. 2020  

  • 0

"U Hrvatskoj u proteklom 24-satnom razdoblju imamo 40 novih Covid-19 pozitivnih bolesnika, što znači da ukupno imamo 1222 bolesnika", rekao je novinarima ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kao je dosad testirano 11.464 uzorka, od čega 617 u protekla 24 sata.

"Nažalost, imamo jednog preminulog boelsnika u Klinici za infektivne bolesti, riječ je o muškarcu srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan", kazao je Beroš.

Također je obavijestio da u Hrvatskoj ima i 36 bolesnika na respiratorima, što je dva manje nego jučer.

"Hospitaliziranih imamo 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na jučer", istakao je Beroš.

Imamo 40 novozaraženih, ukupno je zaraženo 1222 osobe. Učinjeno je 11.464 testiranja, od čega 617 u protekla 24 sata. 

Jedna osoba je preminula u Zagrebu, muškarac srednje dobi koji nije imao zdravstvenih problema.

Na respiratoru je 36 osoba, saopćio je Ministar Beroš. Hospitaliziranih imamo 372 i oporavljenih 130, što je pet više u odnosu na jučer.

"Iako je naša linija linerna, ne smije biti mjesta za opuštanje. Moramo biti dosljedni i moramo se držati uputa Stožera", kazao je ministar.

(Index.hr / SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...