SLASTIČARNA U KUĆI: Na brzinu napravite pohovane jabuke sa sladoledom od vanilije i oduševite ukućane… (VIDEO)

Naš današnji ukusni zalogaj nastaje za samo 30 minuta, donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

SASTOJCI

4 jabuke

1 limun

250 ml mlijeka

240 g kukuruznog brašna

3 jaja

25 ml suncokretovog ulja

200 ml bijelog vina

40 g šećera

1 šoljica sitnog šećera

100 g glatkog brašna

6-8 kuglica sladoleda od vanilije

cimet

ulje za prženje

sol

PRIPREMA

Jabuke ogulimo, očistimo i narežemo na kolutove, stavimo ih u zdjelu i pokapamo sokom od limuna da ne potamne. Odvojimo žumanjak od bjelanjka.

U zdjelu s žumanjcem dodamo malo ulja i šećer te pjenjačom izradimo sastojke. Kad dobijemo jednoličnu svijetlu kremu, ulijemo mlijeko, naribamo koru limuna i izmiješamo sastojke. U zdjelu dodamo malo soli i kukuruzno brašno, dok ne dobijemo polurijetko tijesto.

U zdjelu s bjelanjcima stavimo malo šećera i soli, te ručnim mikserom izradimo čvrsti snijeg. Snijeg polako izmiješamo sa smjesom od jaja i brašna. Jabuke uvaljamo u brašno zatim ih stavljamo u pripremljenu smjesu.

Jabuke pržimo u dubokoj masnoći s obje strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu po jednu jabuku stavimo na tanjur i preko svake dodamo kuglicu sladoleda od vanilije te posipamo s malo cimeta.

U slast!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...