KONAČNO SE DOGODILO ONO ŠTO SU SVI OČEKIVALI: Kina objavila sjajnu vijest, nakon ovoga slijedi ukidanje svih zabrana…

Od više od 80.000 zaraženih u Kini, samo u Wuhanu ih je bilo 50.000. Od 3.300 umrlih njih 2.500 je iz Wuhana

  • Svijet

  • 07. Apr. 2020  

  • 0

U pokrajini Hubei, čiji je glavni grad Wuhan, i širom kontinentalne Kine, nema novih, lokalnih prijenosa zaraze, saopćilo je Nacionalno zdravstveno povjerenstvo.

Vlasti su registirale 32 nova slučaja zaraze među građanima koji su se vratili iz inozemstva. Novih 30 asimptomatskih slučajeva je pod nadzorom, sa sveukupno 1.033 asimptomatska slučaja koja se prate.

Novi soj koronavirusa potekao je s nepoznate životinjske vrste i prešao na ljudsku populaciju u Wuhanu u decembru prošle godine.

Od više od 80.000 zaraženih u Kini, samo u Wuhanu ih je bilo 50.000. Od 3.300 umrlih njih 2.500 je iz Wuhana.

No, ta kineska metropola od 11 miliona stanovnika najavila je da će ove sedmice, nakon dva i pol mjeseca karantene, ukinuti posljednje stroge mjere koje su grad potpuno zatvorile.

Od ponoći u srijedu (18 sati po srednjoeuropskom vremenu), ponovo će se uspostaviti promet, automobili će moći voziti izvan grada, uspostavit će se letovi i ljudi će moći putovati i vozovima, no pod uvjetom da su zdravi i da nisu nedavno imali nikakav kontakt sa zaraženima.

Povratak svakodnevnom životu je važan signal da je u Kini, što se tiče koronavirusa, najgore prošlo.

(SB / Agencije)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...