NOVO VELIKO ŽARIŠTE U SRBIJI: U ovom gradu u samoizolaciji se nalazi 2.000 ljudi, oboljelo je…

Oprema se i sportska hala u koju će biti smješteni pacijenti sa najlakšom kliničkom slikom

  • Regija

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

Kruševac postaje novo žarište korona virusa. Prije dvije nedjelje u Rasinskom okrugu registriran je prvi slučaj koronavirusa, a do danas ih ima 79. U samoizolaciji je oko 2.000 ljudi.

Najviše zaraženih je u Kruševcu – 55, a 51 osoba hospitalizovana je na infektivnom odeljenju kruševačke bolnice, javlja RTS.

U ponedjeljak su tri osobe upućene na dalje liječenje u KC Niš.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović kaže za RTS da se oprema i sportska hala u tom gradu, kapaciteta 150 kreveta, u koju će biti smješteni pacijenti sa najlakšom kliničkom sliku.

Hala će biti pripremljena krajem ove ili početkom sljedeće sedmice, javlja RTS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...