KO BI SE JOŠ ZBOG NJIH SEKIRAO: "Wimbledonu" zbog otkazivanja turnira ogromna odšteta, ni kartu neće prodati a dobit će...

Osiguranje plaćaju od 2003. godine

  • Show

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 0

Wimbledon je jedan od 34 teniska turnira koji su otkazani zbog pandemije koronvirusa, pišu Sportske.ba.

Zahvaljujući osiguranju, organizatori turnira će naplatiti 114 miliona eura odštete. Čelnici Wimbledona su od 2003., kada se pojavio virus SARS, godišnje plaćali osiguranje od 1,7 miliona eura, navodi The Times.

Tako će Wimbledon zahvaljujući pametnom poslovanju napuniti kasu unatoč ovogodišnjem otkazivanju turnira. Teniski savez Velike Britanije, koji je organizator turnir u Wimbledonu, dio iznosa od osiguranja, tačnije 23 miliona eura podijeliti će klubovima, turnirima, sudijama, igračima koji su pogođeni pandemijom koronavirusa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...