PREMIJER ĆOSIĆ RASPALIO PO "POLITIČKOM SARAJEVU": "A ne smeta im da jedan stanovnik Sarajeva vrijedi duplo više nego stanovnik Širokog"! (VIDEO)

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačkog kantona, Zdenko Ćosić, na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu osvrnuo se na poništenje odluke o pomoći Vlade Federacije BiH kantonima, općinama i gradovima u borbi s pandemijom koronavirusa, a koja je izazvala brojne reakcije, prvenstveno od sarajevskih zvaničnika i javnosti.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2020  07. Apr. 2020

  • 1

Izrazio je nadu da će svi oni koji su glas dignuli protiv takve odluke o raspodjeli sredstava po kantonima i općinama, pozivajući se na broj stanovnika, isto načelo prihvatiti kad je u pitanju i raspodjela prihoda od PDV-a. 

“Istim tim politikama ne smeta da jedan stanovnik Grada Sarajeva vrijedi duplo više nego stanovnik Zapadnohercegovačke županije. To im uopće ne smeta i ne uspoređuju broj stanovnika” rekao je te dodao:

- Nadam se da će to biti prekretnica pa da ćemo korektnije i pravednije raspoređivati sredstva iz proračuna, kazao je Ćosić.

Kaže da će podržati sve prijedloge koji će osigurati pravičniju raspodjelu sredstava.

Ćosić je spomenuo i, kako kaže, "sramni neonacistički uradak SDP-a o Mostaru i Mostarcima koji su prikazani na ružan način sramotnom montažom".

- Što je još sramnije SDP se ispričao, ali ne ljudima koje su etiketirali nego su se ispričali javnosti što to nisu uspješno napravili. Paralelno s time se pojavljuje i ova objava, a vidimo da se provode mjere preglasavanja te da se vrši nasilje nad procedurom, rekao je Ćosić te dodao:

“Svaku se krizu pokušava pripisati Hrvatima i naći načina kako ćemo mi biti krivci za sve”.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...