SENZACIJA U KATALONIJI: Barcelona vraća legendarnog nogometaša, svi su mislili da je kraj…

On je s Barcelonom osvojio devet La Liga i četiri Lige prvaka, a u dresu reprezentacije osvojio je Svjetsko prvenstvo 2010. te Euro 2008. i 2012. godine

  • Sport

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

Prije dva mjeseca španjolski Sport pisao je o pokušaju Barcelone da u januaru ove godine vrati legendarnog Andresa Iniestu.

Jedan od najboljih veznjaka svih vremena je u 35. godini i igra za japanski Vissel Kobe s kojim ima ugovor do 31. januara 2021.

Mislilo se da će Iniesta sljedeće godine u mirovinu, međutim, planira i dalje igrati što Barceloni otvara novu priliku.

Diario Sport piše kako Iniesta igra sjajno u Japanu, te da bi takav i mogao pomoći svom bivšem klubu koji ima problema u veznom redu.

"Moja namjera je i dalje igrati nogomet, imam ovdje ugovor do 2021. i motiviran sam igrati dalje. Želim ponovno osjetiti te trenutke s loptom i travom", rekao je za Mundo Deportivo. 

Te su izjave Španjolci jedva dočekali da aktiviraju priču o Iniestinom povratu u Barcelonu koju je napustio 2018. nakon 22 godine.

"Preostale su mi još dvije godine ugovora s Visselom i ne znam hoću li nakon toga imati snage nastaviti igrati još neko vrijeme. Međutim, želio bih se vratiti u Barcelonu bilo kada. To je moj dom. No, to su za sada samo hipoteze. Najvažnije je da se još uvijek osjećam kao nogometaš i to je ono što mi se najviše sviđa", rekao je Iniesta u razgovoru za katalonski Sport početkom ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...