HAPŠENJE ZBOG PRIJETNJI VUČIĆU I STEFANOVIĆU: Osumnjičenom određen...

M.R. (30) određen je pritvor 30 dana zbog sumnji da je prijetio predsjedniku Srbije Vučiću i ministru Stefanoviću preko Facebooka

  • Regija

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Osnovni sud u Bečeju odredio je pritvor do 30 dana M. R. (32) iz Novog Bečeja koji se sumnjiči da je sa svog Facebook profila uputio prijetnje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, kao i ministru unutrašnih poslova Nebojši Stefanoviću.

M.R. se tereti za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti jer je uputio ozbiljne prijetnje preko Facebooka u opciji javno. Portparol suda Marko Božović precizirao je za Tanjug da je osumnjičenom na prijedlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana.

On je dodao da bi predmet trebalo da bude proslijeđen tužilaštvu za visokotehnološki kriminal sa sjedištem u Beogradu. M.R. je uhapšen u ponedjeljak, 6. aprila.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...