VLADA RS-a ŽESTOKO UZVRATILA NA PROZIVKE OPOZICIJE: “Eksperti iz PDP-a, pročitajte Službeni glasnik”!

Vlada Republike Srpske žustro je reagirala na jučerašnje saaopćenje u kome je opozicioni PDP pozvao vlast da javno objavi ekonomske mjere za pomoć privredi.

  • Politika

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Iz Vlade RS-a danas su poručili kako pozivaaju Partiju demokratskog progresa da prije pisanja saoćenja za javnost prethodno provjere informacije o kojima namjeravaju da pišu i komentarišu ih, te da, obavezno, redovno čitaju Službeni glasnik Republike Srpske. – Eksperte za ekonomiju i odnose s javnošću u PDP informišemo da su odluke Vlade Republike Srpske o mjerama podrške privredi, kao i druge odluke Vlade, objavljene u Službenom glasniku Republike Srpske, odnosno obavještavamo PDP, da se po donošenju odluka, ovi podzakonski akti dostavljaju Službenom Glasniku Republike Srpske na objavljivanje. Nećemo ovom prilikom da podučavamo PDP o vremenskim rokovima za stupanje na snagu akata koji se objavljuju u Službenom glasniku. Neka se malo pomuče i sami nauče – saopćeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS-a.

Kako kažu “o kolikom neznanju i neinformisanosti je riječ u PDP, pokazuje činjenica da je po više dana prošlo od objavljivanja pojedinih odluka u Službenom glasniku Republike, što pokazuje da oni koji sebe smatraju i nazivaju ekspertima u PDP ne znaju da nađu i pročitaju u Službenkom glasniku dokumenta koja traže, ali ih to nije omelo da objave dva saopštenja za javnost u kojima pozivaju da se u Službenom glasniku objave već objavljene odluke”.

– Bilo kome ko se na ozbiljan i odgovoran način bavi politikom, ili nekom drugom drugom djelatnošću, nezamislivo je da istupa u javnosti sa informacijama koje prethodno nisu provjerene. Ovo opšte pravilo očigledno ne vrijedi za PDP, jer u svojim pamflet-saopštenjima, osim što dezinformišu javnost, javno manifestuju svoje neznanje i diletantizam. Ekspertima u PDP poručujemo da, prije objavljivnja, provjere informacije o kojima žele da pišu, te da prestanu da omalovažavaju i ometaju sprovođenje odluka i mjera državnih organa, institucija i organizacija Republike Srpske u borbi da zaštiti život i zdravlje ljudi i privredu Republike Srpske u novonastaloj situaciji izazavanoj pojavom virusa korona – poručuju iz Vlade RS.

Podsjećamo, PDP je jučer pozvao Vladu Republike Srpske da donese set obećanih mjera za očuvanje privrede i pomoći preduzećima kojima je onemogućen rad u vrijeme epidemije virusa korona i objavi ih u Službenom glasniku Republike Srpske. 

-Nakon današnje reakcije Vlade Republike Srpske na saopštenje PDP-a, Partija demokratskog progresa podsjeća Vladu RS da je PDP nekoliko dana nakon proglašenja vanredne situacije, 20. marta 2020. godine, prvi predložio set konkretnih mjera za pomoć privredi, a ne kako se navodi u saopštenju Vlade da „PDP nakon mjesec dana daje savjete i prijedloge“, navodi se u saopćenju PDP-a. 

- Mjere koje su tada predložene odnose se na hitno usvajanje mjere kojom bi se omogućilo plaćanje PDV na kraju mjeseca, privremenu mjeru kojom bi se omogućila isplata minimalnih plata za radnike u poslovnim subjektima kojima je obustavljen rad, umanjenje osnovnog dijela (paušala) za plaćanje računa komunalija za one poslovne subjekte koji ili ne rade ili su posebno pogođeni ovom krizom, te da se u lokalnim zajednicama za period trajanja zabrane rada svim poslovnim subjektima na koje se ta zabrana odnosi proporcionalno smanji plaćanje svih mjesečnih i godišnjih komunalnih naknada i taksi, navedeno je u saopćenju PDP-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...