PRONAŠAO RJEŠENJE: Pop sluša vjernike kroz prozor automobila, organizovao "drive in" ispovjedaonicu na parkingu (FOTO)

Poljski sveštenik osmislio je "drive in" ispovijedanje na parkingu ispred svoje crkve u Varšavi, kako bi vjernici u vrijeme koronavirusa i uoči Uskrsa mogli da zatraže oprost grijeha.

  • Šareni svijet

  • 08. Apr. 2020  

  • 0

Sveštenik Mateusz Kjelarski sjedi na parkingu i zaštićen maskom sluša vjernike nagnute kroz prozor automobila.

"Iz sigurnosti svog vozila mogu se pobrinuti za svoju dušu i istovremeno zaštititi tijela od zaraze u ova teška vremena", rekao je.

Drive-in ispovjedaonice organizovane su i u nekoliko američkih saveznih država.

alt

Hiljade katolika od petka obilježavaju Uskrs, jedan od najvažnijih praznika u hrišćanskom kalendaru, u vrijeme strogih ograničenja društvenog života zbog širenja koronavirusa.

U Poljskoj, jednoj od najreligioznijih država u Evropi, zabranjeno je okupljanje više od dvije osobe, a mise smije da sluša samo petoro ljudi.

Vlasti su zatvorile škole, restorane i većinu prodavnica. Covid-19 zasad je u Poljskoj odnio više od 100 života, a oboljelo je gotovo pet hiljada ljudi.

(Hayat.ba / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...