SPEKTAKL NA NEBU: Supermjesec osvijetlio nebo nad Zemljom

Počev od utorka, 7. aprila, pa narednih nekoliko dana, za ljude diljem svijeta koji se nalaze u izolaciji priroda je pripremila pravi spektakl

  • Šareni svijet

  • 08. Apr. 2020  08. Apr. 2020

  • 0

Svi oni koji upute pogled u nebo uživat će u ljepoti Ružičastog supermjeseca, najsjajnijeg i najvećeg punog mjeseca u 2020. godini Ovaj mjesec ipak nije ružičaste boje, a zašto ga tako nazivamo i kakve nam prilike donosi na astrološkom planom otkrij u nastavku.

Za većinu ljudi diljem svijeta koji vrijeme provode u svojim domovima, potreba za pristupačnim zabavama nikad nije bila veća. Upravo se za jednu takvu pobrinula i sama priroda koja je svima priredila pravi vizualni spektakl. Naime, na nebu se može vidjeti Ružičasti supermjesec. Ipak, nemoj da te ime ovog mjeseca zavara. Umjesto ružičaste boje, mjesec je zasijao zlatnim nijansama, a onda će izblijedjeti do svijetlo bijele boje. Pridjev ružičasti u imenu, mjesec je dobio jer se pojavljuje u vrijeme ranog proljetnog cvata ružičastog cvijeća koji često simbolizira proljeće.

Supermjesec je zapravo puni mjesec koji se pojavljuje u trenutku kad je Mjesec najbliže Zemlji, a u tom položaju izgleda svjetliji i veći od uobičajenog punog mjeseca. U 2020. za koju stručnjaci tvrde da zaista posebna po pitanju nebeskih fenomena, prvi super mjesec dogodio se 09. marta, a ovaj u aprilu je još spektakularniji i veći. Zapravo, Ružičasti supermjesec’ sada je najbliži Zemlji ove godine, a time najsjajniji i najveći pun mjesec 2020. godine.

A evo šta astrolozi kažu o utjecaju ružičastog supermjeseca.

Aspekt Marsa kvadrata Uran koji djeluju na pun mjesec, u ljudima bi mogao potaknuti buntovno i agresivno ponašanje. Jupiter u konjukciji s Plutonom pojačava rizike, ali pozitivan aspekt Merkura daje razumijevanje i zdrav razum. Tokom ovog perioda formula za sreću i sigurnost bit će u mudrom promišljanju i spremnosti na suradnju s prijateljima. Sunce u opoziciji s Mjesecom dovest će tokom sljedeće dvije sedmice do većeg usmjeravanja pažnje na kuću, porodicu i intimne odnose. Unutrašnju napetost i vanjske pritiske moglo bi prouzrokovati djelovanje suprotnih sila kao što su posao nasuprot porodici ili ono što ti je potrebno, u odnosu na ono što želiš. Ova situacija, upozoravaju astrolozi, mogla bi dovesti do sukoba i kriza koje mogu iscrpiti tvoju energiju.

It is set to be the largest lunar event of the year,  captured here over the Newtown Creek Wastewater Treatment in New York The moon, seen here behind the 200 Clarendon Street, formerly know as the John Hancock Tower, in Boston, is not named a 'pink' supermoon because of the light is gives out but is named after a North American flower The Super Pink Moon rises behind the Empire State in New York City where eager photographers were out to see the event The pink supermoon, seen here over New York, is one of the largest lunar events that will take place in 2020 A plane flying over Florida highlights how large the supermoon appears in the sky on Tuesday night The largest supermoon of the year rises over Mount Hood as seen from Sandy, Oregon, on Tuesday night  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...