VUKANOVIĆ ŽESTOKO RASPALIO PO ČAVIĆU: „I dok Dodikov vjerni čauš i seiz smanjuje plate radnicima…“

Čavićevi rezovi i štednja na radnicima

  • Mini market

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

I dok sa jedne strane sklapa velike Ugovore sa Prointerom i drugim dvorskim firmama, baca stotine hiljada maraka na suvišne javne nabavke, bez kojih je Elektrokrajina funkcionisala i normalno radila decenijama, direktor Elektrokrajina i najveći papak Srpske Dragan Čavić odlučio se za rezove i smanjenja plata radnicima, prebacujući  tako teret krize, lošeg rukovođenja i pogubnih poslovnih poteza na teret zaposlenih.

alt

Prvog aprila Čava se našalio grubo sa radnicima usvajajući Smjernice o radu, a 6-og aprila ih je Dopunio Odlukom da se zaposlenim, koji nisu u smjenskom i terenskom radu, isplaćuje samo osnovna plata koju čini koeficijent radnog mjesta i cijena rada, a boravak na radnom mjestu u maksimalnih 6 časova. Topli obrok neće se isplaćivati od aprila mjeseca do daljnjeg, a sve detalje o novom režimu rada i isplate plata radnici Elektrokrajine mogu pročitati u Dopuni smjernica od 6.4.2020. koju objavljujem.

alt

I dok Dodikov vjerni čauš i seiz smanjuje plate radnicima, kao i još vjerniji Luka u čitavom elektro-energetskom sistemu, u privatnoj Termoelektrani Stanari rukovodstvo kompanije EFT i direktor Savo Mirković odlučili su da uz platu sve zaposlene nagradi po 500 maraka za mart mjesec, kao bonus i nagradu za dobar rad u vrijeme krize sa korona virusom tokom marta mjeseca.

alt

Ova dva primjera pokazuju stanje u javnim preduzećima, koja su partijski plijen i otima se koliko ko može, i druga koja se vode pošteno i sve je pod kontrolom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...