MISTERIJ RONALDINHOVE KAUCIJE: Ko je nekad najboljeg nogometaša svijeta izvukao iz zatvora? On je dekintiran, a tragovi upućuju na jednog 'krivca'

Nakon 32 dana Ronaldinho je u ponedjeljak pušten iz paragvajskog zatvora.

  • Sport

  • 09. Apr. 2020  

  • 0

Nekad najbolji svjetski nogometaš uplatio je jamčevinu od 1.3 miliona eura, odnosno netko je to uplatio u njegovo ime budući je slavni Brazilac navodno dekintiran i još državi duguje oko 2.3 miliona dolara.

Argentinski TNT tvrdi da Ronaldinho nema novca, iako postoji sumnja da je u strahu od zaplijene isprazio sve račune. Većina je sklonija vjerovanju da je jamčevina uplaćena od strane njemu bliskih ljudi ili institucija, a prvi osumnjičeni' su Lionel Messi i Barcelona.

Navodno je uplata jamčevine sjela s nekog računa u Barceloni, ali ne zna se čijeg konkretno. Messi i Ronaldinho bili su suigrači u Barceloni između 2006. i 2008. godine, a Barcelona je njegov voljeni klub u kojem je ostvario najveće klupske uspjehe.

Početkom ožujka Ronaldinho i njegov brat krivotvorenim su paragvajskim putovnicama pokušali su ući u tu zemlju, iako zbog velikih kazni nisu ni smjeli napustiti Brazil.

Lokalne vlasti su ih uhitile zbog falsificiranja dokumenata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...