PONOVO U HERCEGOVINI: Evidentirani novi slučajevi zaraze nakon testiranja 94 uzorka

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na Covid-19 testirana su 94 uzorka, od kojih su četiri pozitivna iz Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to u Čapljini.

  • Vijesti

  • 09. Apr. 2020  09. Apr. 2020

  • 0

Ova informacija potvrđena je iz Štaba civilne zaštite HNK.

Broj oboljeljih u HNK od koronavirusa sada iznosi 167. U Čapljini je broj potvrđenih slučajeva 14, u Mostaru 52, u Jablanici 10, a u Konjicu i dalje 28. Najveći broj oboljelih u HNK je u Čitluku i iznosi 63.

Nešto ranije, Krizni štab civilne zaštite Kantona 10 potvrdio je u četvrtak tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Sve troje pozitivnih su iz Livna i povezane su s prvozaraženim muškarcem iz Livna koji je u subotu hospitaliziran u izolacijski blok Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, kazala je na konferenciji za novinare direktorica Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 Dijana Mamić.

Prema informacijama Štaba civilne zaštite ukupno je u kantonu do sada zabilježeno 15 pozitivnih osoba i svi su iz Livna. U samoizolaciji nalazi se 730 osoba.

Mamić je ocijenila da je epidemiološka situacija na području Kantona 10 relativno dobra. Po njezinim riječima, zaraza je vezana za dvije porodice koje su blisko povezane s prvozaraženim s tim da se za jednu pozitivnu osobu trenutno ne može potvrditi izravni kontakt s prvooboljelim.

Komandant Štaba civilne zaštite Kantona 10 Ivan Jozić najavio je da će se večeras krenuti s dezinfekcijom gradskih ulica, a prvi je na redu Tomislavgrad i to u vremenu kada počinje policijski sat.

(Vijesti.ba / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...