PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX-YU: Srbija se približava brojci od 3.000 zaraženih, slijede je Hrvatska i Slovenija (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 850

  • Regija

  • 09. Apr. 2020  

  • 1

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 7.391 osoba što je 320 osoba više nego danas u 12.00 sati. Ukupno je od zaraze na prostoru ex-Yu umrlo 208 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini večeras iznosi 850 štoje devet novih slučajeva u poređenju sa stanjem danas od 12.00 sati. Do sada je preminulo 35 osoba. U Bosni i Hercegovini također raste broj oporavljenih, trenutno ih je 101.

U Sloveniji je zaraženo 1.128 osoba, dok su 43 osobe preminule. Na intezivnoj njezi nalaze se 34 osobe.

Srbija je večeras potvrdila ukupno 2.867 zaraženih što je 201 više zaraženi nego sinoć. Ukupno je preminulo 66 osoba, odnosno jedna više nego sinoć.

Hrvatska je večeras zabilježila 1.407 zaraženih, što je 64 slučaja više nego sinoć. Još jedna osoba je preminula čime se ukupan broj umrlih od zaraze koronavirusom povećao na 20.

Institut za javno zdravlje Crne Gore objavio je na Twitteru da večeras nema novih slučajeva zaraze u toj zemlji i ukupan broj zaraženih ostao je na 252. Do sada su preminule dvije osobe.

Na Kosovu je do sada od posljedica koronavirusa preminulo šest ljudi. Ukupno su na Kosovu zaražene 224 osobe. Ukupan broj izlečenih je 37. Najveći broj zaraženih je u opštini Mališevo (66), zatim u Prištini (25), u Vučitrnu (21), u Severnoj Mitrovici (20), Gnjilanu (18), itd.

Sjeverna Makedonija večeras bilježi 663 slučaja zaraze što je 46 više nego sinoć. Do sada je izliječeno 37 osoba. Danas je preminula još jedna osoba, čime se ukupan broj preminulih povećao na 30. Najmlađa žrtva koronavirusa je 27-godišnja porodilja.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...