"HERCEGOVAČKI KNEZ" POTPUNO DEMOLIRAO DODIKA: "Moraće narodu položiti račune, jer upravo nas i našu djecu..."

"... Zašto se jasno i glasno ne iznese informacija javnosti koliko je u dubiozi budžet? Koliko su u dubiozi budžeti gradova i opština? Koliko su zadužena javna preduzeća i kakvi su finansijski rezultati ostvareni u 2019? Očigledno da je to briga naroda, jer će narod ili njihova djeca morati da vraćaju te dugove..."

  • Politika

  • 10. Apr. 2020  10. Apr. 2020

  • 1

Predsjednik skupštine Udruženja građana i privrede Hercegovine Rodoljub Drašković u izjavi BN TV poručio je da Republika Srpska nije ničiji feud, svako nosi društvenu odgovornost.

"Ako sam ja društveno odgovoran i saopštavam o rezultatima poslovanja svojih preduzeća, zašto se jasno i glasno ne iznese informacija javnosti… Koliko je u dubiozi budžet? Koliko su u dubiozi budžeti gradova i opština? Koliko su zadužena javna preduzeća i kakvi su finansijski rezultati ostvareni u 2019? Očigledno da je to briga naroda, jer će narod ili njihova djeca morati da vraćaju te dugove. Prema tome, to je demokratsko pitanje svakog demokratskog društva i vrijeme je da je narod upoznat da zna gdje živi, a zna kako živi, da živi vrlo teško. Iz godine u godinu sve teže."

Drašković dalje kaže da nije iznenađen optužbama predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

"Očigledno, valjda je shvatio da je moj ugled u narodu Hercegovine stvarno dostigao najviši nivo i da mu to smeta, ali to je njegov problem i na tu temu ne bih želio da govorim. Ja sam uvijek bio korektan, a sve u cilju da činimo dobra djela, da podižemo privredu, da narod bolje živi, da se narod ne iseljava, da se mladost vraća u Hercegovinu, da im obezbjeđujemo posao i bolji život. To je jedino moje gledanje stvarnosti i iz tih razloga sam bio u relativno dobrim odnosima sa Dodikom smatrajući da će i on kao predsjednik Republike Srpske i premijer Republike Srpske shvatiti i pomoći u sveukupnom razvoju jedne siromašne hercegovačke regije."

Lično sam formirao „Fondaciju Drašković“ i uplatio milion KM za pomoć Hercegovini, a javnost je upoznata u koje namene se ova sredstva koriste. Koliko znam, "Vlada Republike Srpske nije doznačila nijedan „fening“ za pomoć narodu i institucijama Hercegovine", kaže Drašković.

"Od institucija nije bilo pomoći koliko ja znam jer i bolnice i domovi zdravlja se obraćaju meni. Da su dobili pomoć Vlade Republike Srpske iz budžeta, ne bi tražili od mene pomoć. Ja moram nastaviti da pomažem. Moram da radim."

Drašković je Dodiku poručio da je došlo vrijeme da razgovaraju snagom argumenata, a ne argumentima političke moći.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...