KARDINAL PULJIĆ O KORONI PRED USKRS: „Na ovoj zemlji ništa nije sigurno. Sve je podložno promjenjivosti i krhkosti. Posebno ljudski život kojega sami uništavamo…“

"Ovaj nemili virus nas je natjerao da budemo zajedno. Vratio nas je u ozračje gdje se vjera odgaja i čuva, a to je obitelj. Zato će i slavlje Uskrsa biti u obitelji, i tako će činiti Isusovu prisutnost u svojoj sredini"

  • Društvo

  • 10. Apr. 2020  

  • 0

Poručuje to u uskršnjem intervjuu za "Nezavisne novine" kardinal Vinko Puljić

"Ne smijemo izgubiti razum i odgovornost, nego hrabro se suočiti sa svim izazovima i kušnjom", naglasio je Puljić.

Na ovoj zemlji ništa nije sigurno. Sve je podložno promjenjivosti i krhkosti. Posebno ljudski život kojega sami uništavamo raznim sredstvima, ratovima, zakonima da se smiju ubijati i nerođeno dijete i starci, pa ništa čudno da i ovaj mali virus uči čovjeka pameti, da čovjek nije svemoćan, iako se bahat pravi. Ono u što smo stavljali sigurnost, vidimo da nema sigurno uporište: a to su profit, potrošnja, uživanje itd. Ostaje da se vratimo duhovnim vrednotama, koje mogu unijeti više svjetla u ovu tamu zbivanja. To je vjera u Boga, vjera u uskrslog Gospodina, koji je prošao naš zemaljski put patnje i boli, smrti, ali je uskrsnućem smrt pobijedio“, kazao je kardinal Puljić.

Integralni intervju možete pročitati ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...