JEZIVE SCENE IZ AMERIKE: New York umrle sahranjuje i u masovne grobnice

Na fotografijama se vidi kako radnici odjeveni u zaštitna odijela u masovne grobnice spušaju kovčege i redaju ih jedan do drugog

  • Svijet

  • 10. Apr. 2020  10. Apr. 2020

  • 0

Vlasti u New York Cityju su prisiljene kopati masovne grobnice u vrijeme pandemije koronavirusa kada se povećava broj umrlih osoba. Na fotografijama se vidi kako radnici odjeveni u zaštitna odijela u masovne grobnice spušaju kovčege i redaju ih jedan do drugog, piše BBC.

Grobnice se nalaze na Hart Islandu te se već dugo koriste za preminule stanovnike New Yorka koji nisu imali nikoga od porodice, kao i u slučajevima kada porodice ne mogu priuštiti sahranu. Međutim, aktivnosti su značajno povećane, odnosno sa jednog na pet dana sedmično, što je i zvanično potvrđeno.

Mnogi su u posljednje vrijeme najvjerovatnije preminuli od koronavirusa, a podaci pokazuju da u državi New York ima više zaraženih nego u bilo kojoj drugoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...