CIJELI OTOK U KARANTENI: Nekad je bio raj za turiste, sada je žarište koronavirusa! Sve je pusto, ništa ne radi (VIDEO)

Sa 170 potvrđenih slučajeva koronavirusa, ovaj otok, na kome živi 400.000 stanovnika, ima najvišu stopu infekcije od svih provincija

  • Svijet

  • 11. Apr. 2020  11. Apr. 2020

  • 0

Tajlandske vlasti uvele su restriktivne mjere karantene kako bi suzbile širenje koronavirusa na otoku Phuketu koji je postalo žarište epidemije u zemlji.

Sa 170 potvrđenih slučajeva koronavirusa, ovaj otok, na kome živi 400.000 stanovnika, ima najvišu stopu infekcije od svih 77 provincija u Tajlandu.

Zato je vlada pooštrila restrikcije, tako da je Phuket prva tajlandska provincija u kojoj se uvodi potpuna karantena u svim oblastima.

Međunarodni aerodrom na Phuketu je sada zatvoren za komercijalne letove do 30. aprila, zatvorene su i luke koji se otvaraju samo za dopremanje neophodne robe.

Sve plaže su zatvorene na neodređeno vrijeme, kao i restorani, barovi i prodavnice neprehrambenih namirnica.

Svi na otoku, prema odluci vlade, moraju nositi maske kad izađu iz kuće, a policijski sat je na snazi od 22 sata do četiri ujutru.

Menadžer konsultantske firme C9 Hotelworks Bill Barnett kaže da je zatvoreno oko 80 posto svih hotela na ostrvu, navodeći da na Phuketu ima 88.000 hotelskih soba.

"Bio sam ovdje tokom cunamija i epidemije SARS-a, ali ovako nikad nije bilo", rekao je Barnett za CNN Travel.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...