FOTOGRAFIJE JASNO DOKAZUJU: Sveštenici SPC-a ignorišu uredbe Crne Gore; Objavljen snimak privođenja (FOTO, VIDEO)

Mitroplit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije Radović svjesno je danas ignorisao zabranu okupljanja vjernika tokom vjerskih obreda i to pokazuju slike i video zapisi sa jutrošnjeg služenja ispred crkve na Zlatici.

  • Regija

  • 12. Apr. 2020  13. Apr. 2020

  • 2

Nakon intrevencije crnogorske policije, mitropolit Amfilohije, protojerej stavrofor Velibor Džomić i još 23 osobe koje su ranije odvedene u Centar bezbjednosti u Podgorici, pušteni su nakon uzimanja izjava na slobodu.

Tužiteljica u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Ivana Petrušić izjasniće se naknadno da li u njihovom postupanju ima elemenata krivične odgovornosti.

Osim dešavanja na Zlatici, sveštenstvo i vjernici SPC okupili su se jutros i u Hramu hristovog vaskrsenja u Podgorici, takođe ignorišući naredbu Nacionalnog koordinacionog tijela.

- Građani i sveštena lica su registrovani na dvije lokacije, ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja i ispred manastira Zlatica. Službenici policije su o događajima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici. Sva lica su pozvana i dovedena u svojstvu građanina u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njih prikupila obavještenja na navedene okolnosti - kazali su iz UP.

Nakon što su uzeli sve potrebne podatke, policajci su svakog ko je bio prisutan u održavanju liturgije priveli, nakon čega su se zaputili u Centar za bezbjednost, gdje su ih detaljnije ispitivali. Nakon tri sata, sveštenstvo je pušteno.

Više možete pogledati u snimku ispod teksta:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...