ON JE JEDNO OD NAJGORIH POJAČANJA U POVIJESTI: „Došao sam u Arsenal, osvojio sve i onda otišao…“

Švedski veznjak stigao je u London posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka 2014. godine

  • Sport

  • 13. Apr. 2020  13. Apr. 2020

  • 0

Bio je to za mnoge iznenađujući transfer s obzirom da je Kim Kallstrom imao već 32 godine i bio na zalasku karijere.

Osim toga, on je bio i povrijeđen, ali Arsenal je svejedno kompletirao transfer iako je na medicinskim pretragama utvrđen problem s njegovim leđima.

Nakon samo šest mjeseci istekla mu je posudba i vratio se u Spartak iz Moskve. Mnogi ga pamte kao jedan od najvećih promašaja u povijesti Topnika, ali on to ne vidi tako. Na kraju krajeva, pomogao je timu da osvoji prvi trofej poslije devet godina. U pitanju je FA Cup u čijem finalu je Kallstrom postigao gol iz penala.

"U to vrijeme nisam ni znao koliko je to bitna utakmica jer je za mene Arsenal klub koji uvijek osvaja trofeje. Sjećam se ere 'nepobjedivih', Freddie Ljumberg mi je bio jedan od idola i nisam imao pojma da je prošlo toliko vremena od posljednjeg trofeja. Pritisak da se nešto osvoji bio je prevelik i svi su ga bili svjesni u to vrijeme, ali ja baš i ne", kaže on za zvaničnu stranicu Arsenala.

Poslije toga se prisjetio penala kojeg je pretvorio u gol.

"Bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme. Oni su promašili svoj penal i red je došao na nas. Uvijek je lakše šutirati penal nakon što protivnik promaši. Pogodio sam, pobijedili smo i osvojili trofej. Taj penal je promijenio moje iskustvo u Arsenalu. Došao sam tu, bio povrijeđen, nisam igrao mnogo. Onda, postigao sam gol iz tog penala i na neki način učestvovao u osvajanju trofeja. Bio je to važan trofej za klub i na neki način pozitivna stvar za mene".

Svjestan je šta navijači misle o njegovom boravku u Londonu ali s njima nije saglasan.

"Vidim da se navijači šale na račun mog boravka tamo, ali mislim da je to pomalo i zabavno. Postoji mnogo igrača koji su za Arsenal napravili više od mene, ali postoji i mnogo onih koji su napravili manje u mnogo više provedenog vremena. Ja sam došao u klub, pogodio penal, osvojio trofej i otišao. Ko bi to rekao za momka sa povredom leđa?", upitao se na kraju Kallstrom.

Naime, Kim Kallstrom je odigrao samo četiri utakmice za Arsenal, a najbolje dane karijere proveo je kao član Lyona čija je istinka legenda, a karijeru je završio prije tri godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...